Photos

Photographer's Note

Image of control tower in the Central Station Bucuresti Nord.
Gara de Nord (North Station in Romanian) is the main railway station in Bucharest and the largest railway station in Romania. It is served by domestic trains and international trains, operated by Căile Ferate Romāne ( Romanian State Railways ).Was finalised on September 10, 1868.
Construita de Concesiunea Strousberg intre anii 1868-1870 dupa planul propus si aprobat de Consiliul Tehnic al Ministerului Lucrarilor Publice, condus de Dumitru Ghica, Gara Targovistei ( vechea denumire a Garii de Nord )a fost gandita ca statie de tranzit cu sase linii, cu acces la cele trei magazii de marfuri, din care una pentru marfurile "de mare iuteala", care plecau sau veneau cu trenurile de calatori, si o remiza de locomotive cu opt locuri de remizare. Ultima linie asigura accesul direct la Atelierele de Reparat Locomotive si Vagoane, infiintate o data cu gara pe terenul unde se afla astazi parcul si Palatul CFR si care au fost desfiintate in anul 1931, cand a inceput constructia Palatului.

dkmurphys has marked this note useful

Photo Information
Viewed: 1399
Points: 2
Discussions
  • None
Additional Photos by IULIAN ALEXE (nemesiss) Gold Star Critiquer/Gold Star Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 249 W: 220 N: 250] (2979)
View More Pictures
explore TREKEARTH