Photos

Photographer's Note

Cotlliure ([kuʎ'ʎiwɾə]), (oficialment en francès Collioure) és una vila de la comarca del Rosselló, cap de la comuna del mateix nom, a la Catalunya Nord.

Actualment, juntament amb les viles d'Argelers de la Marenda i de Portvendres i els pobles de Banyuls de la Marenda, Cervera, Palau del Vidre i Sant Andreu de Sureda forma part del cantó número 5, de la Costa Vermella (nova agrupació de municipis fruit de la reestructuració cantonal feta amb motiu de les eleccions cantonals i departamentals del 2015), amb capitalitat a Argelers.

Antic poble de pescadors i vinyataires, conegut per les seves anxoves, Cotlliure ha estat també motiu d'inspiració per a pintors com Matisse, Derain, Chagall, Gris, Braque, Picasso, Dufy i Dalí, entre d'altres, que han retratat el seu castell, els seus carrerons o el pintoresc campanar de la seva església arran de mar. En el seu cementiri hi ha les tombes d'Antonio Machado i del novel·lista Patrick O'Brian, que hi residí entre 1949 i 2000.

El malnom dels cotlliurencs és ganxeros o conyics. La dita diu: "A Cotlliure (hi) fa bon viure, i a Argelers, si tens diners".

(de la Wikipèdia)

pajaran has marked this note useful

Photo Information
Viewed: 1616
Points: 0
Discussions
  • None
Additional Photos by Jordi Diez (iamxa) Gold Star Critiquer/Silver Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 216 W: 24 N: 242] (3103)
View More Pictures
explore TREKEARTH