Photos

Photographer's Note

The corridor, or our local people named it as the 'Five feet base'(五脚基) was added to the facade of old shop lots that built during the British settlement period.

Five feets wide is the measurement set by the colonial government. The initial purpose to add this structure for the buildings is to solve the problem lead by windy, rainy and sunnier weather at tropical regions, it was become the walking space later.

The venitian blind made by bamboos showing in the right of this photo is also useful to block the bright and hot sunlight. Mosaics are the old materials for construction works too, some of the shop holders demolished the mosaics' floor and replece it with new tiles. In this photo, you can find the different between the materials use for the foreground and background corridor.

Previous Photo : The structure of Five Feet Base Corridor looking from outside

Photo Information
Viewed: 2013
Points: 64
Discussions
Additional Photos by Ally Theanlyn (shevchenko) Gold Star Critiquer/Gold Star Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 2575 W: 64 N: 4774] (20560)
View More Pictures
explore TREKEARTH