Photos

Photographer’s Note

Güleceksiniz ama ben bu fotoyu yayınlarken mankeni hiç görmedim:)) Arkadaşların yorumunu okuyunca farkettim. Demek ki renklere odaklandım.Çok sevdiğim Necmi Hocamız'ın karemde olması beni mutlu etti.Ligarba topluyor, burdan kendisine sevgi ve selamlar.

Ligarba;
Genel olarak kuzey Avrupa, Amerika’daki Rocky dağları ve ülkemizde, Doğu Karadeniz bölgesinin rakımca yüksek olan fundalık ve ormanlık bölgelerinde yabani formda değişik tipleri bulunmaktadır.

Rize’de Likapa,Trabzon’da Ligarba, Lifos veya Trabzon Üzümü, Rize Pazar ilçesinde Kaskanaka, Rize Ardeşen İlçesinde Çera (Çela), Artvin’de Morsivit veya Mahabak, Giresun’da Çalı Çiçeği, diğer bölgelerde ise Ayı Üzümü, Çay Üzümü veya Çoban Üzümü olarak isimlendirilen ve literatürümüze Yaban Mersini olarak giren bu üzümsü meyve puslu veya parlak mavi rengi ile MAVİ ALTIN (blue gold) olarak nitelendirilmektedir. İngilizcesi Blueberry olarak bilinen yaban mersini Sağlık meyvesi olarak tanınmaktadır. Yaban Mersini özellikle 1906 yılında Amerika’da başlatılan ıslah çalışmaları sonucu doğadaki yabani formlarına göre kültüre alınan çeşitlerin, özellikleri (meyve iriliği, tadı,olgunluğu v.s) daha üstün niteliklere sahip olduğu görülmüştür.

didemay, cagla, scyntilla has marked this note useful

Photo Information
  • Copyright: TULAY GAZI (TRB) Gold Star Critiquer/Gold Note Writer [C: 314 W: 0 N: 64] (2861)
  • Genre: Places
  • Medium: Color
  • Date Taken: 2009-10-11
  • Categories: Nature
  • Exposure: f/2.8, 1/250 seconds
  • More Photo Info: view
  • Photo Version: Original Version, Workshop
  • Date Submitted: 2009-11-06 4:03
Viewed: 268
Points: 26
Discussions
Additional Photos by TULAY GAZI (TRB) Gold Star Critiquer/Gold Note Writer [C: 314 W: 0 N: 64] (2861)
View More Pictures
explore TREKEARTH