Photographers Note
Kaçkarların Kahramanları -yada Kartallarımı deseydim!- M.Emin Ayhan,Hasan Önder ve Asım Haberal için;
Sevgili dostlarım,TTE. de muhteşem fotoğraflar ve detaylı anlatımlı notlarla yörelerinin güzelliklerini sizler kadar bütün benlikleri,çabaları, emekleri ile tanıtan başkası yoktur sanırım. Hepimizin aklına, beynine çivi çakar gibi, Doğu Karadenizin yaylalarını göllerini, muhteşem dağlarını, çiçeklerini tam anlamıyla yerleştirdiniz,ve fırsatını bulur bulmaz oraları görme isteği her TTE.linin yüreğinde mutlaka var. Yaşamımın 2.5 altın yılı olarak tanımladığım TE üyelik süremde kazandığım görsel ve kültürel zengiliğimin başlıca konusu Karadeniz bölgesi oldu diyebilim,bunu en çok sizler sağladınız sadece benim için değil bu sitede az çok kalanların bile unutamıyacaklarının başında yer alıyorsunuz. Tanıtımlarınız için sonsuz teşekkürler ederim.Asımın en son nezaman karesi gelmiş diye bugün baktığımda Eylül de veda ettiğini gördüm.Yaşamının bundan sonraki yıllarında sağlık başarı ve mutluluklar dilerim.
Sevgili Hasan bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı varmış birbirimizin kahvelerini içmedik ama çok güzel paylaşımlarımız oldu, benim kendi adıma seninle aramda bir gün bile kırıcı bir şey geçtiğini hiç hatırlamıyorum ,sana bu saatten sonra artık,ne oldu demiyeceğim.Herkese veda ederken sana hoşçakal demeden gidemezdim.Özgürlüğün,sevdiğin hayat tarzın,yaşamın boyunca dilediğin biçimde sağlıkla, refahla, mutlulukla hep devam etsin diyorum.
Sevgili Mehmet Emin, güzel fotoğraflarını seyrettikçe öğrencilerinin ne kadar şanslı olduklarını hep düşünmüşümdür ,doğayla böylesi içiçe olunca onlara yaşamın anlamını, tadını, tuzunu ne güzel aktarıyorsun kimbilir,herbirine fotoğraf zevkinide aşılamışsımdır mutlaka,o bile yeter.Belgesel tadında bizlere sunduğun harika fotoğraflarını seyretmeye elbette devam edeceğim.Yaşamının sağlıkla mutlulukla ve fotoğrafların kadar güzel sürmesini diliyor ve Hoşçakal diyorum.
-------------------------------------------------------
Karadenizin doğasına yakıştırdığım bu örtülü köprüyü,Montrö-Luzern arasında yol boyu bize eşlik eden Aare nehrinin kollarından birinin üzerinde gördüğümde çok beğendim,dar ve tek şeritli akıcı trafiği olan yolda arabayla giderken,geri gitme şansım olmadığından biraz geçtikten sonra durabildik ve ters ışıkta çekmek zorunda kaldım .Trenle seyrederken çok köprüler gördük ama camdaki yansımalar ve hızlı geçiş nedeni ile çekimler iyi çıkmadı.
.WS ta iki kare daha var birisi oldukça sürprizli ve düşündürücü ama yaşamın gerçeklerinden ne yazıkki.
-----------------------------------------------------
A covered bridge is a bridge, often single-lane, with enclosed sides and a roof. They have typically been wooden, although some newer ones are concrete or metal with glass sides. Especially associated with the nineteenth century, covered bridges often serve as prominent local landmarks and have long attracted the attention of historic preservationists.
Construction details
Early bridges were made of wood, especially where it was a plentiful resource. Wooden bridges tended to deteriorate rapidly from exposure to the elements, having a useful lifespan of only nine years. Covering them protected their structural members, thus extending their life to 80 years or more. Covered bridges were also constructed to be used by travelers during storms and inclement weather.
Most wooden covered bridges employ trusses as their key structural design element. A popular design was the Brown truss, known for its simplicity, but others were also used.
yedirenk, mehmetemin, saylan-cb, pablominto, dokadak, nes7 has marked this note useful
Critiques | Translate
batalay
(20836) 2008-11-05 12:06
Merhaba Setenay,
Aman ne sahane bir manzara, ve ne kadar güzel bir sekilde fotografini çekmissiniz. Bu bu örtülü köprünün en ilginç taraflarindan biri de damdaki yosun. Ellerinize saglik,
Sevgi ve selamlar,
Bülent
mehmetemin
(7217) 2008-11-05 13:31
Setenay hanım
bizleri onurlandırmanıza tesekkur ederim. insallah bır gün karadenızede bklerız.
evet harıka renkler karadenıze benzıyo.
eline saglık
yedirenk
(7283) 2008-11-05 15:25
Merhaba Setenay hanım,
cennette bir köprü sanki.yeşilliklerin arasında kalmış üzeri yosun tutmuş.huzur verici bir atmosfer bizim karadeniz gibi.ws lardaki sardunyalı evi görünce,isteyince herşeyin olabileceğini bir kez daha düşündüm ne güzel görünüyor.bizde şehirlerde balkonlarda falan çiçek ne gezer.çöp yapıyormuş o sebebten rahatsızlık veriyormuş.çok temiziz ya hani:) şuna yeşili sevmemek desek çok doğru olur.her yer alabildiğine beton onu güzellik sanıyoruz.böyle karelerde bize fantastik geliyor.ellerinize sağlık.selamlar,sevgiler
Cevdet
saylan-cb
(12726) 2008-11-06 1:50
Merhaba Sevgili Setanay Hanım,
Kişilere yakışır güzellikte çok hoş bir armağan.Renkler,ışık harika....
İnsana huzur veren bir kare.
Ellerinize sağlık
Selamlar/Sevgiler
pablominto
(40488) 2008-11-06 2:05
Hello Setenay,
This seems like the Mother of All Covered Bridges, that are spreading over the Eastern parts of US and Canada!
An amazing construction and before long it will start growing vegetation on the roof...
Good colours and details, a pity you cut into the roofing upper right..!
Greetings,
Pablo -
OK
dokadak
(11490) 2008-11-06 7:28
Sevgili Setenay Abla,
Ozenerek secilmis kelimeleri, dantel gibi islenmis cumlelerinle fotograflara yaptiginiz kritiklere, yorumlara o kadar alistik ki.. sanal ortamda olsa bile sicacik dostluk, icten paylasimdan uzun sure ayri kalmayacagimiz umuduyla... ve en kisa zamanda sizleri Kackarlarda gorme dilegiyle....
saygilar, selamlar sunuyorum...
Hasan
TGULUMSER
(12510) 2008-11-06 7:47
Setenay Ablam merhaba,
Karenizi yeni gordum, harika bir manzara ve hediye. Bu fotograflari bu yogunlugunuzda zaman ayirarak, WS'lari ile birlikte yuklemeniz, guzel notlar yazmaniz ve herkesin gonlunu almaya calismaniz ne kadar buyuk bir incelik. Bu kisiler ne kadar sansli, hepimiz ne kadar sansliyiz, sizin gibi birisini, duygu ve dusuncelerin degerini yitirdigi, dostluklarin yuzeysellestigi gunumuz dunyasinda tanidigimiz icin.(haddim olmayarak herkes adina yazdim cunku aksini dusunecek bir kisiyi tanimiyorum)
Sonsuz sevgi ve saygilarimla,
Tulay
nes7
(629) 2008-11-17 13:55
Beğendiğim fotoğraflara sonradan dönmeyi daha çok seviyorum galiba. Aklımda kalıyorsa, beni düşündürüyorsa daha değerli oluyooo. Fotoğraf başka türlü kendini nasıl yaşanılır kılabilir ki hem. Bu da onlardan biri. Doğanın içinden, yeşilin içinden. Köprü de, çatısındaki yosunlar da hoş ayrıntılar. Güzel görümüşsün, doğaseverler-yeşilseverler için dört dörtlük:)))
Discussions
- To saylan-cb: çok teşekkür ederim (2)
by setenay, last updated 11-06 13:04 - To batalay: çok teşekkür ederim (3)
by setenay, last updated 11-06 12:26 - To TGULUMSER: çok teşekkür ederim (2)
by setenay, last updated 11-06 08:27 - To dokadak: çok teşekkür ederim (1)
by setenay, last updated 11-06 08:19 - To yedirenk: çok teşekkür ederim (3)
by setenay, last updated 11-06 02:04 - To mehmetemin: çok teşekkür ederim (1)
by setenay, last updated 11-05 21:27








