Photos

Photographer's Note

Dina taun 1745 van Imhoff ngadegkeun hiji wangunan nu ayana di sisi Cihaliwung, peuntaseun Kampung Sempur. Arsitéktur wangunanana sabenerna meunang niru ti hiji kastil nu aya di hareupeun gapura Brandenburg di Kota Postdam, Jérman. Kastil ieu téh milik Fréderik Agung nu digunakeun pikeun istirahat ngaleungitkeun karingrang jeung kasusah, nepi ka dingaranan sans souci (ti bahasa Perancis, sans = tanpa; souci = guligah, marudah, melang). Satuluyna kastil nu meunang ngararancang Knobelsdorp ieu dijadikeun tempat istirahat ku Fréderik Willem IV salila usum panas.

Wangunan nu aya luhureun Cihaliwung ogé ku van Imhoff dingaranan ku basa Walanda nu sarua pisan hartina jeung sans souci, nyaéta buitenzorg (buiten = di luar; zorg = ringrang). Kecap sans souci atawa buitenzorg ka béhdieunakeun ku urang Inggris mah disalin jadi without care. Waktu anyaran diwangun, pakarangan hareup anu sakitu legana dipelakan ku mangpirang-pirang kekembangan.

Source: Balebat, Sundanese language magazine (Majalah Basa Sunda Balebat)
http://majalah-balebat.blogspot.com/2010/06/paleis-te-buitenzorg-nu-kakoncara.html

Nobody has marked this note useful

Photo Information
Viewed: 1648
Points: 2
Discussions
  • None
Additional Photos by Khalid Saifullah (GetLunch_at) Silver Star Critiquer [C: 20 W: 2 N: 5] (51)
View More Pictures
explore TREKEARTH