Forums

Go Back   The TrekEarth Forums > TrekEarth Forum Home > Photos

Notices

Reply

Thread Tools Display Modes

Great emka 2011-09-28 11:12

No tak, ta proporcja robi wrażenie. para turystów jest tu niezbędna. Z tej Twojej listy nie pamiętam Malkaty i nie jestem pewna Medinet Habu. Mam pewnie na filmie, ale to stare kasety. Trzeba by zgrać na płyty i dysk, mam nawet digitalizer, ale nie mam czasu tego zrobić. A mam filmów na dzień caly chyba, lub więcej. Jak juz będę niedołęzna, żeby jeździć, to będę oglądała filmy. Super zdjęcie i dobry tytuł do tego. A jakość as usual.

Pozdr. M.

Old 09-28-2011, 08:59 PM
mkamionka's Avatar
mkamionka mkamionka is offline
TE Senior Member

Default To emka: nieznane

Ja Medinet Habu odwiedzilem na wlasna reke, nie bylo tego w zadnym programie podobnie jak Ramesseum. Medinet zapamietalem przede wszystkim z faktu ze tam najwiecej hieroglifow zachowalo oryginalne kolory.
Niestety mialem wowczas jeden i to fatalny obiektyw. Sporo zdjec nie powychodzilo albo np sa w polowie wyrazne a w polowie nie, albo zupelnie
Tak czy owak dlatego wlasnie nie pokazywalem tych miejsc dotad, ale teraz pomyslalem ze costam wygrzebie i po odrestaurowaniu wkleje...
Ech gdybym mial obecny sprzet wtedy w Egipcie... a tak teraz mam swietny aparat ale niepredko gdzies go zabiore, nawet z Olsztyna musialem zrezygnowac...
Pozdrowienia
M
Reply With Quote
Old 09-29-2011, 06:55 AM
emka emka is offline
TE Expert

Ja w Luksorze kręciłam sie sama po świątyniach na wschodnim brzegu Nilu, na drugim byłam z wycieczką. Wtedy dopiero zaczynałam rozwijać skrzydła i trzymałam sie grupy i wycieczek fakultatywnych, ale nie do końca. jak pojechałam (znowu z Sigma) do Turcji, to juz w ogóle nie korzystałam z tych fakultatywnych, tylko organizowałam wszystko sama dla sporej grupy osób. To byly wprawki.
No tak, chciałabym pojechać jeszcze raz w te miejsca, gdzie nie robiłam zdjęć lub były kiepskie, Egipt, Izrael, Turcja, Meksyk, Kreta, Peru, Ekwador, Gwatemala, Chiny, Hiszpania, Maroko ... tyle wspaniałych widoków, ale tylko w mojej glowie lub na kasecie. Ale tam juz nie pojadę, bo wolę zobaczyc nieznane.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules