Forums


Go Back   The TrekEarth Forums > TrekEarth Forum Home > Photos

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes

Great bisok 2011-08-18 8:26

Znakomite zdjęcie (jakościowo, kompozycyjnie etc.) i pominę fakt, że zrobione znakomitym sprzętem również.
Chyba nowy zakup ? lub jestem niedzisiejszy ...
Pomijam w rozważaniach również atrakcyjność modelki :-)

Tc.m.

  #11  
Old 08-23-2011, 04:57 PM
ninaL ninaL is offline
TE Expert
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,517
Default Jest guziczek...

Masz migawke, guziczek od wewnetrznej strony aparatu oraz to pokretelko do zmiany punktu ostrosci na tarczy swietlnej. Najpierw naciska sie na migawke, potem na ten od wewnetrznej, no i regulujesz pokretlem. Nie ma w nikonie guziczka od wewnetrznej strony ! Za kazdym razem trzeba na to g...nacisnac, a to jest zle umieszczone, bardzo nie ergonomicznie. No chyba calkiem glupia nie jestem, no chyba ze nie trzeba naciskac na pol gwizdka na migawke przed tym guziczkiem, to moze rzeczywiscie ze mnie sierota, bo mam 3 tegesy dotknac przed ustawieniem AF, szybciej idzie mi wiec manual.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-23-2011, 05:28 PM
mark88 mark88 is offline
TE Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 686
Default

Grażynko czy Ty w ogóle czytasz, co ja napisałem? Piszę po raz kolejny... Jak przestawisz w menu ustawienie

Menu>C.FN.III> AF/Migawka
0. Normalny- ustawienie jakie masz obecnie
1. Bezpośrednie sterownikiem- czyli tym mały dżojstikiem z tyłu
2. Bezpośrednie pokrętłem- czyli tym tylnym dużym


... to nie będziesz musiała używać tego guzika przy migawce i będziesz miała jak w Nikonie w którym wiem, że nie ma guziczka do zmiany pola AF!

Wiem też, co piszę bo używam do diabła tego aparatu z takim ustawieniem. Nie przyjmujesz w ogóle do wiadomości, że tak jak masz w tej chwili to jest ustawienie standardowe> migawka> guzik> pokrętło...

Zmieniając będziesz miała tylko regulację w dżojstiku > opcja1, albo tylko regulację tylnym kółkiem opcja 2, bez przyciskania dodatkowo czegokolwiek... Tak jak w NIKONIE

Wejdź do Menu jak powyżej i ustaw... Nie pisz proszę więcej, że tak nie jest dopóki nie zrozumiesz o co chodzi. Musisz w końcu popatrzeć w menu, co ten aparat oferuje, bo możliwości zmian pod swoje upodobania są naprawdę wielkie.
Pozdrawiam

PS Najlepiej ustaw sobie menu w języku polskim i będzie wszystko jasne.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-24-2011, 11:47 AM
ninaL ninaL is offline
TE Expert
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,517
Default Dopiero zrozumialam !

Ja tego nie czytalam, Marek, masz racje, umknelo mi, dopiero teraz zrozumialam ! Eureka i...sorka To zmienia wszystko. Pozdro i dzieki. G
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


explore TREKEARTH